Sweet Candy
Fikirkan lah wahai lelaki :)
Sunday, 27 November 2011 | 11:56 | 0 ♥ Sweet Candy

Assalammualaikum
tadi aku berblog walking jap , then aku terjumpa satu blog ni , blog ni blog member college aku . dok baca punya baca dea punya entry , serius aku tertarik dengan post dea . so aku nak share lah apa yg dea tulis tu dgn korang semua :)

jika seorang gadis menangis dihadapan mu,
itu bermakna dia tidak dapat menahannya lagi.
jika kamu menggapai tangannya,
dia akan berada disisimu disepanjang kehidupanmu.
jika kamu membiarkan dia pergi,
dia tidak akan menjadi seperti dirinya semula.
seorang gadis tidak akan mudah menangis,
kecuali didepan insan yang amat dia cintai,
dia menjadi terlalu lemah.
seorang gadis tidak akan menangis dengan mudah,
hanya jika dia amat mencintaimu ,
egonya diketepi kan.

wahai lelaki,
jika seorang gadis menangis kerana kamu,
gapai lah tangan nya dengan erat ,
kerana dialah insan yang akan hidup bersama mu
susah dan senan disepanjang kehidupanmu.

wahai lelaki,
jika seorang gadis menangis kerana kamu,
jangan kamu mengecewakannya
mungkin disebabkan keputusan kamu
akan memusnahkan seluruh impian dan kehidupannya.
apabila dia menangis di hadapan kamu,
apabila dia menangis kerana kamu,
lihat lah kedalam matanya,
adakah kamu akan dapat merasakan keperitannya..

fikirlah..

pernahkan gadis lain menangis dgn penuh kesedihan,
yang amat mendalam didepanmu?
disebabkan kamu ?
dia menangis bukan kerana lemah
dia menangis bukan untuk simpati

dia menangis
kerana tangisan dalam diam itu bukan berpanjangan,
kesakitan,kepedihan dan kepahitan akan membakar dari dalam

wahai lelaki
fikirkanlah tentangnya
jika seorang gadis menangis
hati nya terluka kerana kamu

DAN KERANA KAMU,
INILAH MASA UNTUK BERFIKIR KEMBALI APA YANG TELAH
KAMU LAKUKAN,
HANYA KAMU YANG TAHU JAWAPANNYA.
FIKIRKAN KEMBALI,
KERANA SUATU HARI,
IA SUDAH TERLEWAT UNTUK DIKESALI,
IA SUDAH TERLEWAT UNTUK MENGUCAPKAN MAAF

#teringat zaman2 cintan lah pulak baca entri ni :')

credit by : Anna Nana . thank babe :)


♥ Aina Syakira ♥

Photobucket
  
 Hi , Welcome to my blog . Before anything else please follow these rules:-
1.My blog is 100% copyrighted!
2.Do not rip anything off here!
3.No profanities & vulgarities!
4.Trying to be a spammer? get lost!
5.Respect me & respect my blog :)